Com protegir el teu habitatge buit de l’ocupació il·legal a Catalunya

L’ocupació d’habitatges a Catalunya és un fenomen que ha crescut en els últims anys. Segons dades del Ministeri de l’Interior, en l’any 2020 es van registrar a Catalunya un total de 5.405 denúncies per ocupació il·legal. La qual cosa suposa un augment del 50% respecte a l’any anterior. Aquestes xifres posen de manifest la magnitud del problema i la necessitat de protegir el teu habitatge buit de l’ocupació il·legal a Catalunya.

Moltes persones es veuen obligades a abandonar les seves cases per diversos motius, com ara dificultats econòmiques, desnonaments, etc. Això ha creat un problema social greu, ja que moltes d’aquestes persones no tenen on anar i han de buscar alternatives, com ara ocupar habitatges buits.

Aquesta situació ha generat molts conflictes i controvèrsies. D’una banda, hi ha aquells que argumenten que ocupar habitatges buits és una forma de protesta i de lluitar contra la injustícia social. D’altra banda, hi ha aquells que consideren que això és il·legal i que perjudica als propietaris legítims d’aquests habitatges.

Independentment de la posició que es prengui, és important tenir en compte que l’ocupació d’habitatges buits té conseqüències negatives per a tots els implicats. Per exemple, per als propietaris, això pot significar la pèrdua de la seva propietat, així com la pèrdua de diners i temps en intentar recuperar-la. Per als ocupants, això pot significar la precarietat de la seva situació, així com la possibilitat de ser desallotjats en qualsevol moment.

Per això, és important trobar maneres de prevenir i protegir els habitatges buits de l’ocupació il·legal. Una de les maneres més eficaces d’aconseguir això és instal·lar una alarma connectada.

Com protegir la teva vivenda buida amb una alarma connectada

Les alarmes connectades són una solució innovadora que permeten protegir les cases i els habitatges buits amb gran eficàcia. Aquestes alarmes estan connectades a internet i a la xarxa mòbil i són capaces de detectar qualsevol moviment o intrusió en el domicili. A més a més, les alarmes connectades són capaces de notificar immediatament als propietaris i a les autoritats en cas de detectar una intrusió.

Per als propietaris que tenen una casa buida, instal·lar una alarma connectada és una opció molt recomanable per evitar l’ocupació il·legal. Aquesta opció també ajuda a recuperar la vivenda més ràpidament en cas d’ocupació il·legal, ja que la notificació immediata permet actuar amb més celeritat i eficàcia i no s’arriba a produir l’ocupació com a tal, sino una violació de la propietat, el que fa inmediata l’expulsió dels intrusos i la recuperació de l’habitatge.

Perquè Protegim és la millor alarma per protegir el teu habitatge buit dels intents d’ocupació.

Protegim, l’alarma catalana, és una molt bona opció per protegir habitatges buits per prevenir ocupacions i per evitar que es repeteixin després d’un desnonament

  • Té protecció davant intents d’inhibició i sabotatges, enviant avisos davant de qualsevol manipulació, tallada d’alimentació o vies de comunicació.
  • En cas de tenir els subministraments donats de baixa, pot funcionar amb una bateria externa i amb connexió via GSM, sent molt més econòmic que donar d’alta el llum.
  • El seu sistema operatiu la converteix en l’alarma més ràpida del mercat enviant els avisos d’intrusió tant al teu mòbil com a la central receptora que pot avisar a les autoritats en cas necessari.
  • La teva alarma està donada d’alta en policia, el que fa que quan els cossos de seguretat reben els avisos segons els protocols establerts es personin al teu habitatge sense requerir cap verificació addicional.
  • I, en últim terme, el tipus de contracte és molt beneficiós per aquells casos que no sabem quan de temps tindrem l’habitatge buit, ja que no has d’abonar res en el moment de l’alta, quan tornis a llogar o venguis el teu pis no hauràs d’abonar les quotes pendents, només la part proporcional de les despeses de gestió de la teva alarma no amortitzades

Si vols protegir el teu habitatge buit davants d’intents d’ocupació, no dubtis a contactar amb Protegim

Sol.licita la teva alarma Protegim

Sol·licita la alarma per la teva empresa